שרון נחמני, רפלקסולוגית נטורופתית ND והרבליסטית קלינית, תורמת רבות לנתוני הדמוגרפיה הישראלים. בשנת 2019, שבע מטופלות שלה ילדו, ושתיים נוספות בהיריון
שנת 2006 הייתה תפנית חדה ולא צפויה, עבור שרון נחמני (51). כמי שעד אותם ימים עבדה במקום עבודה מסודר עם תנאים נוחים ומעמד. אלא במקרה שלה, נראה כי לא היא בחרה לעשות את שינוי הקריירה, אלא התפקיד היה זה שבחר אותה. דוד שלה, שלמה נחמיאס, רפלקסולוג בכיר שפיתח שיטת טיפול ייחודית לנשים מאותגרות פריון, פנה אליה מתוך האמונה, שיש לה את מה שצריך בידיים, והזמין אותה לבוא ללמוד את התחום. "בהתחלה סירבתי. אמרתי שאני לא מסוגלת לגעת בכפות רגליים של אנשים. אבל אמא שלי, הציעה להצטרף ללימודים, שכנעה אותי שזה יהיה זמן איכות משותף. מהר מאוד הבנתי שרפלקסולוגיה עושה פלאים. שזה כלי עוצמתי ומרגש שבאמצעותו אני יכולה להרגיש את כל שלבי המחזור החודשי שמתרחשים בגוף האישה דרך כף רגלה."
שיטת הרפלקסולוגיה הייחודית מבוססת על איזון המערכת ההורמונלית ומערכת העצבים האוטונומית בגוף. שתי המערכות הללו אחראיות על בעיות רפואיות, שלא תמיד מתגלות ברפואה הרגילה. בשיטה זו מגיעים לשורש הבעיה, למקור שלה ולא לסימפטום. הסימנים בכף הרגל מגיעים לרמה של דיוק רב.
בהמשך הדרך שרון נחמני הרחיבה את הכלים המקצועיים שברשותה, וכיום בנוסף להכשרתה כרפלקסולוגית, היא גם נטורופתית והרבליסטית קלינית. והיא לא עוצרת כאן, כי במקביל להתרחבותה המקצועית, היא בונה קליניקה גדולה יותר, שתתן מענה לקהל רב יותר של מטופלות.

תספרי על ההתמחות שלך
"אני רפלקסולוגית, נטורופתית והרבליסטית קלינית. אני עוזרת במגוון רחב של בעיות, אבל ההתמחות שלי היא בסיוע באיזון הורמונלי. זה כולל בעיות פריון, מחזור לא סדיר, כאבי מחזור, שחלות פוליציסטיות, גיל המעבר ועוד. בשיטת הרפלקסולוגיה בה אני מטפלת אני ממש יכולה להרגיש את הזקיק המתפתח בשחלה ועוד. לדוגמא, הרגשתי חסימה בחצוצרה אצל מטופלת שלא הצליחה להיכנס להיריון. היום היא מחבקת פעוט בן שנתיים.
בנוסף לרפלקסולוגיה אני משלבת בטיפולים גם פורמולות בהתאמה אישית של צמחי מרפא, מבחינתי זה שילוב מנצח."
מה התהליך שמצפה למי שמגיעה אליך לטיפול?
"בפגישה הראשונה עם המטופלת אני עושה תשאול מקיף ומעמיק. התשאול כולל היסטוריה רפואית ומשפחתית, אורח חיים והרגלי תזונה, מדד סטרס, בחינת בדיקות דם עדכניות ועוד וכמובן לא פחות חשוב – אבחון בכך הרגל. כך אני מקבלת מהמטופלת מקסימום מידע בכדי להתאים את הטיפול המדויק ביותר עבורה.
בנוסף לטיפול הרפלקסולוגי, אני נעזרת בצמחי מרפא. לדוגמא, עבור מטופלת עם בדיקות דם תקינות המתקשה להיכנס להיריון, אני מבררת את מידת הלחץ שיש בחייה, בהתאם לזה אני מכינה לה פורמולת צמחים להשקיט את הראש, ולהוריד את הסטרס. דבר כשלעצמו מסייע להיכנס להיריון. למטופלת שבדיקות הדם שלה מעידות על חוסר איזון הורמונלי אכין פורמולת צמחים העוזרים להגיע לאיזון ובמידת הצורך גם תמיכה בפן הנפשי רגשי."
בשנת 2019 לבדה שרון נחמני מונה 7 תינוקות שנולדו למטופלות שלה, ועוד שניים בדרך.
איזה סיפורים מרגשים את פוגשת בקליניקה?
"מטופלת שלא הצליחה להיכנס להיריון שני ולא הייתה מוכנה לעשות טיפולים הורמונליים. הרגשתי שהיא תקועה ומכווצת. אחרי טיפולים של חודשיים וחצי היא נכנסה להיריון. שנה וחצי לאחר מכן, היא אמרה לבעלה שהיא רוצה להיכנס להיריון, ובמקום לעשות בדיקות, היא פשוט באה אלי. זיהיתי על סמך התשאול שערכתי לה, שהיא חווה חוסר מימוש עצמי. בנוסף לטיפולי הרפלקסולוגיה שלחתי אותה לעשות דברים שהיא אוהבת. לקחת בייביסיטר ולפנות זמן לתחביבים שלה. היא נכנסה להיריון תוך חודשיים.
"הייתה מישהי שיום אחד דפקה לי בדלת עם ידיים מלאות. ביד אחת היא החזיקה סלסלת שוקולדים ובשנייה תינוק. היא אמרה לי זה בשבילך, וזה בזכותך."
האם יש לך טיפ לנשים שמתקשות להיכנס להיריון?
ראשית צריך לשלול בעיות רפואיות למיניהן. במידה ואין בעיות שמצריכות סיוע רפואי יש לבדוק, מה מפריע למטופלת להיכנס להיריון. האם מדובר בסטרס, חוסר מימוש, ועוד. למעשה אנחנו מבררות ממה נובעת אותה "תקיעות" שמקשה עליה להיכנס להיריון. כל מטופלת צריכה להיות מספיק כנה עם עצמה, ולזהות מה מונע ממנה להיכנס להיריון. לדוגמא מישהי הגיעה אלי, ותוך שיחה אמרה שהיא לא יודעת איך באורח החיים שלה, תכניס טיפול בתינוק. עצם העלאת הנקודה היא חצי מהפתרון. שלחתי אותה הביתה לחשוב על מילותיה, ואחרי שבוע היא הודיעה לי שהחליפה תפקיד בעבודה, למשהו פחות תובעני. זמן קצר לאחר מכן, היא הייתה בהיריון. דוגמא נוספת היא מטופלת שהגיעה כל שבוע ביחד עם בעלה שישב בחדר הטיפולים. יום אחד שלחתי אותו במכוון לסידור קטן בחוץ, והיא נפתחה וסיפרה שהוא לא עובד וכל מטלות הבית נופלות עליה והיא לא יודעת איך יקימו משפחה."
כמה המטופלות נפתחות בפניך תוך כדי התהליך?
"יש כאלה שרוצות לשבת בזמן הטיפול הרפלקסולוגי בשקט שלהן. ויש את אלו שמדברות מהלב, בוכות ונפתחות. אני חושבת שעצם השיתוף, תורם לתהליך, אבל אני זורמת איתן. כשמגיעות אלי מטופלות פריון, אני ממש עוברת איתן את התהליך. לפעמים לדעתי, אני אפילו יותר בסטרס מהן, האם החודש נשיג היריון? מטופלות פריון עוברות תהליכים מורכבים, וכשהן נותנות בי את האמון ומבקשות ממני לטפל בהן, זה מרגש ואני מרגישה שאני חלק מהתהליך."
האם יש קושי משותף לנשים עם בעיות פוריות?
"כניסה לטיפולי פוריות הקונבנציונליים, והיציאה מהם. אישה מתחילה טיפולי פוריות אחרי חודשים של ניסיונות טבעיים. היא מגיעה עייפה ומפוחדת, ובמקום להשתחרר מהבעיה שמפריעה לה להתקדם למטרה, היא עומדת בפני תהליך ארוך ומורכב, שאין לדעת מתי ואיך יהיה סופו
אני מזהה קשיים שונים בשתי קבוצות גיל: הצעירות יותר מעידות על סטרס של בניית קריירה, התבססות כלכלית ומערכת ציפיות גבוהה מהן. ונשים בסביבות גיל הארבעים מעידות על המוני בדיקות, תרופות, פגישות עם רופאים. זה יוצר בחייהן עומס וסחרור."
הדרך להיריון המיוחל מתחילה באיזון
שרון נחמני רפלקסולוגית נטורופתית ND והרבליסטית קלינית
050-300-4073
פייסבוק: שרון נחמני – רפלקסולוגית נטורופתית והרבליסטית קלינית
אהבת את מה שראית?
רוצה לדעת פרטים נוספים על כתבות התדמית? הירשמי כאן והמידע בדרך אליך!